ОБІЦЯЮЧИ
ВИСОКУ ЯКІСТЬ, МИ
ЗАБЕЗПЕЧУЄМО ЇЇ

Запіканка з фаршем і макаронами під соусом "Бешам"

інгредієнти:

Фарш м'ясний - 700 г

Макарони - 400 г

Помідор - 2-4 шт.

Томат- паста - 70 г

Шампіньйони - 300 г

Сир - 300 г

Цибуля - 1-2 шт.

Рослинна олія - ​​20 мл

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Зелень - за смаком

Для соусу:

Молоко - 1 л

Масло вершкове - 100 г

Борошно - 100 г

Сіль - за смаком

Перець чорний мелений - за смаком

Часник - за бажанням



Приготування

Макарони відварити в киплячій воді з додаванням рослинної олії та солі до готовності ( 10-12 хв).

Потім воду злити.

Цибулю дрібно нарізати кубиками.

Обсмажити на вершковому маслі.

Додати нарізані печериці , злегка обсмажити.

До грибів і цибулі додати фарш , обсмажити все разом.

Посолити , поперчити , додати спеції.

Помідор нарізати кубиками. Всі разом тушкувати 10-15 хвилин.

Приготувати соус " Бешамель " . Для цього в сковороді розтопити вершкове масло.

У розтоплене масло додати борошно.

Добре перемішати , злегка обсмажити.

Тонкою цівкою влити молоко , ретельно перемішати (я це роблю віночком , щоб не було грудочок ) і довести до кипіння.

Варити , помішуючи , поки соус не стане схожий на рідку сметану. Зняти з вогню. Посолити . За бажанням можна додати часник.

У форму для запікання викласти макарони , розрівняти.

Поверх макаронів вилити половину соусу.

Розподілити його по всій поверхні.

Викласти фарш , акуратно розрівняти.

На фарш викласти залишилася половину соусу.

Помідори нарізати кружечками , викласти поверх запіканки.

Сир натерти на середній тертці і посипати запіканку.

Поставити в нерозігріті духовку. Випікати запіканку з фаршем при температурі 180 градусів до золотистої скоринки (близько 20 хвилин).

Запіканка з макаронів з фаршем готова.

Смачного!

Вітаємо на сайті!